Hranjiva vrijednost bundevinog sjemena veća je od hranjivosti cijele bundeve. Ovo sjeme sadrži izuzetno mnogo bjelančevina i masti bez holesterola ali i masnih kiselina koje čuvaju srce i krvne sudove. Sadrži nezasićene masne kiseline: omega 6 i 9, koje pružaju dragocjenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja;aminokiseline: neophodne za normalno odvijanje mnogih životnih funkcija; minerale: gvožđe, cink – važan faktor u regulisanju zdravlja prostate, magnezijum, mangan, fosfor i selen; vitamine: E (moćan antioksidant), B3.
Bundevin puter kao savršen svakodnevni namaz, možete koristiti i kao dodatak jelima, poput sosa koristeći vrhnje ili mlijeko kako bi dobili idealnu teksturu sosa. Koristi se kao namaz, dodatak drugim kašama od žitarica, kao nadjev u pitama, sendvičima. Dodatkom vode, limuna i začina uz ravnomjerno mješanje možete pripremiti vrlo ukusan sos za paste, namaz za hljeb ili osnovu za supu. Prije upotrebe potrebno je izmješati sadržaj teglice kašikom.
Proizvodi: Biona&Beyond doo
Reviews
There are no reviews yet.